Turbó saláta 🥗

Egy egyszerű, de laktató, finom, mégis diéta során is fogyasztható salátát szeretnék bemutatni.
Fantázianévként a "turbósaláta" nevet kapta tőlem. Hogy miért? Mert sok-sok nagyszerű, finom és egészséges hozzávaló alkotja. Nem nyom el, miután megeszed, mégis eltelít. Tele van a szervezet számára hasznos anyagokkal, vitaminokkal. Az energiatartalma megfelelő egy diétás étkezéshez is. 
Fehérjében gazdag eledel.

Hozzávalók egy személyre:
- 150 g kevert saláta
- 10 db koktélparadicsom
- 40 g olivabogyó
- 8 g nyers tökmag
- fél szelet (22 g) kenyér alaposan megpirítva
- 35 g trappista sajt
- 1 ek olivaolaj
- 100-120 g csirkemellfilé
- 1,5 dl natúr joghurt
- 6 g ezersziget salátaöntetpor
- só, bors, suvlaki fűszerkeverék
- 1 tk worchester szósz


Elkészítése:

A csirkemellfilét vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a suvlaki fűszerkeverékkel, meglocsoljuk a worchester szósszal, elkeverjük fél ek. olivaolajjal.
Hagyjuk kicsit pihenni a pácban a finomabb ízvilág kialakulása végett.

A salátakeveréket egy tálba tesszük, átmossuk. A koktélparadicsomokat félbe vágjuk, majd az olivabogyóval együtt a salátára öntjük. A sajtot apró kockákra vágjuk, szintén a salátára öntjük, ezt követheti a tökmag.

A bepácolt csirkemell szeleteket egy elektromos grillen, vagy serpenyőben magas hőfokon kisütjük, ügyelve, ne száradjon nagyon ki. Ha átsült, a "szaftjába" tesszük a kis szelet kenyeret, ahol alaposan átpirítjuk ropogósra. Közben egy tálkában elkavarjuk a salátaöntetport a natúrjoghurttal.

A kisült csirkemell szeleteket és a megpirított kenyeret felkockázzuk, a salátás tálba dobjuk. Az egészet átkeverjük, meglocsoljuk fél ek. olivaolajjal, mégegyszer átkeverjük. 
Végül ráöntjük az öntetet és már fogyasztható is.

Energiatartalom: 633 kcal

Jó étvágyat!☺️





 

Megjegyzések